over PlukGeluk

jd5
jd2
jd7

Ingrediënten: een trotse boerin, 3000 vierkante meter land, zaadjes, zon en regen.

In de Hei in Mariahout en aan de Opstal in Aarle-Rixtel zijn op dit moment twee mooie bloemenpluktuinen gezaaid met extra aandacht voor biodiversiteit, vogels en insecten. Dit houdt in dat er naast bloemenzaad ook een zaaizaadmengsel gebruik is dat insecten en vogels aantrekt. Er zijn niet alleen plukbloemen gezaaid, maar ook granen en kruiden. Voor slechts 12,5 euro pluk je een vierkante meter aan bloemen, maak je de natuur een stukje beter en steun je onze goede doelen.

Wat is er leuker dan een fietstocht door onze mooie plattelandsgemeenten en thuis te komen met een verse bos zelf geplukte bloemen? Per 12,5 euro die je doneert mag je deze zomer zelf twee keer een bos bloemen komen plukken in de pluktuin. Denk aan een bos vol zonnebloemen, lupines, goudsbloemen, margrieten, azalea’s en nog meer andere soorten. We verwachten dat je kunt plukken tot in september. Dus: doneer twee of drie keer. Ook door alleen vierkante meters te kopen, bevorder je al de biodiversiteit. Door de website en sociale media in de gaten te houden ben je altijd op de hoogte van het meest actuele nieuws, waaronder speciale plukweekenden met georganiseerde activiteiten onder de dan geldende coronamaatregelen.

Cadeau doen? Woon je niet in de buurt of wil je iemand verrassen: doe een, twee of drie vierkante meters cadeau. Koop een cadeaubon, je ontvangt dan een cadeaubon die je zelf  naar de gelukkige stuurt.

Plukmomenten: Zodra je je meters betaald hebt, krijg je een mail van ons dat je kunt komen plukken. Per periode zullen er verschillende bloemen bloeien.
We houden ons aan de dan geldende Corona-maatregelen.

Hoe het werkt lees je hieronder. Kijk ook bij de voorwaarden en het privacybeleid.
Volg ons op Facebook en Twitter via RotaryGBL en Instagram Plukgeluk.eu

Vragen of opmerkingen? Mail ons op info@plukgeluk.eu

Plukgeluk is een project van Rotary GBL (Gemert-Bakel/Laarbeek). Rundveehoudster Tanja Van de Ven-Vogels van Rotary GBL heeft 3000 vierkante meter van haar grond beschikbaar gesteld om dit maatschappelijke project mogelijk te maken. Plukgeluk is ondergebracht bij de stichting Rotary Activiteiten en er wordt geen winst gemaakt. De volledige opbrengst wordt na aftrek van de kosten (zoals zaden) direct overgemaakt aan de goede doelen.

Goede doelen van 2023
Hoe meer vierkante meter je plant en plukt, hoe meer je onze goede doelen steunt. Voor 2023 zijn er nog geen goede doelen vastgesteld, vast staat wel dat het geld besteed gaat worden aan het herstel en verbetering van de biodiversiteit in Gemert-Bakel en Laarbeek.

Locatie van Rotary GBL Pluktuin